Arancini

Sastojci:

  • 500 g ocijeđene narančine korice

Za šećerni sirup:

  • 250 ml vode
  • 500 g šećera
  • 1 limun šećer

Za posipanje:

  • kristal šećer

Priprema:

Koricu naranče narezati na duguljaste štapiće (rezance) široke oko 5 mm. Močiti ih u vodi oko 2-3 dana. Vodu mijenjati 2 puta dnevno. Treći dan korice ocijediti, a zatim izvagati. Ocijeđene korice staviti u vodu i kuhati dok ne postanu polumekane. Dodati šećer, limun šećer i kuhati povremeno miješajući dok tekućina ne ispari. Korice izvaditi i još vruće raširiti po papiru za pečenje koji ste posuli kristalnim šećerom. Korice dobro uvaljati u kristalni šećer. Arancine sušiti složene jedan do drugoga na ravnoj površini 2-3 dana pazeći da se ne dodiruju.