Neretvanski brudet

Sastojci:

  • 0,5 kg jegulja
  • 9 kom žaba
  • 0,100 kg luka
  • 0,005 kg lovora
  • 0,006 kg soli
  • 0,01 kg koncentrata rajčice
  • 0,05 l vinskog octa
  • ljute papričice - po želji

Priprema:

U plitku i široku posudu naliti ulja, zatim na zagrijanu masnoću pirjati luk dok ne omekša (potrebno ga je malo posoliti da pusti vodu i brže omekša). Zajedno s lukom pirjati ljutu papričicu i lovorov list. Kad luk omekša dodati koncentrat rajčice, lagano ga upržiti te podliti temeljcem. Na to dodati očišćenu i isječenu jegulju. Nakon 15 minuta doliti vinski ocat. Kuhati oko 40 minuta i dodati žablje batake. Još valja napomenuti da prilikom kuhanja ne smijemo miješati jelo nego ga samo lagano drmati u posudi u kojoj se kuha.

Poslužiti uz pulentu.