Bruštulani mjenduli

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 100 g badema
  • 1 vanilin šećer
  • 0,50 l vode

Priprema:

Stavite sve sastojke u lonac na srednje jaku do jaku vatru. Pustiti da se šećer otopi i neprestano miješati. U jednom će trenutku mješavina vode i šećera biti posve tekuća, a zatim će se početi ponovno zgušnjavati. Odolite porivu da ih odmah uklonite s vatre. Miješati ih i dalje dok se šećer ponovno ne počne vraćati u kruto stanje - i dalje neprestano miješati. Kad su se bademi "obukli" u smjesu, šećer će se početi opet lagano topiti i u tom će trenutku bademi početi pucketati. Naravno, miješati. Hitno ih ukloniti s vatre i odmah istresti na komad papira za pečenje. Razdvojiti ih i pustiti da se ohlade. Ušećereni bademi mogu dugo stajati u hermetički zatvorenoj kutiji.